Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí

Zápis Plenární schůze ze dne 23. 11. 2017

  1. Přivítání přítomných rodičů a vedení školy.
  2. Seznámení přítomných s čerpáním finančních prostředků SRPŠ písemnou formou.
  3. Mgr. Karla Šigutová informovala přítomné o možnosti objednávání obědů pro děti přes internet, kdy si žáci mohou objednané jídlo vyzvednou na své jméno. Dále informovala o vernisáži „Tégeemka tvoří, žije“, kde jsou vystaveny smaltované obrazy, fotografie a projekty ze života školy. Další výstava je umístěna na chodbě v přízemí budovy (směrem do jídelny), kdy paní učitelky Mgr. Milatová a Mgr. Majerová společně s dětmi připravily výstavu o historii našeho města. Mgr. Karla Šigutová dále informovala přítomné o chystaných akcích pro děti 1. stupně – divadlo v Českém Těšíně (1. 12.), Mikuláš (6. 12.), návštěva kina (11. a 12. 12.), pásmo „Vánoce“, které předvede soubor Chasička (13. 12.), vánoční dílny, zpívání koled v kostele, vypouštění balónků přání, karneval (4. 3.) a zároveň přítomné pozvala na rozsvěcování vánočního stromečku, kdy při této příležitosti budou prodávány výrobky dětí.
  4. Mgr. Iva Přasličáková informovala přítomné rodiče o proběhlém sportovním kurzu a zároveň požádala o vrácení částky 3 000 Kč, která na tento kurz byla blokována, do rozpočtu SRPŠ. Proběhlo testování CSIO, testování České školní inspekce – Čtenářská gramotnost. Žáci se zúčastnili celé řady matematických soutěží a dalších soutěží. Proběhl Renarkon – prevence patologických jevů. Žáci navštíví divadelní představení v divadle J. Myrona, 6. a 8. ročníky pak filmové představení. Na konci měsíce února pojednou 7. ročníky na lyžařský výcvik. V květnu se pak vybrané děti zúčastní výměnného pobytu v partnerském městě Radeburg. Školní časopis TAM TAM opět slavil velký úspěch, na celostátní soutěži získal 2. místo za titulní stranu a 5. místo za redaktorskou činnost.
  5. Mgr. Iva Přasličáková informovala o připravované rozsáhlé koncepci Dne zdraví pro všechny žáky 2. stupně. Součástí akce bude např. návštěva sportoviště v Kotelně, kurzy první pomoci, opičí dráha, cvičení s Fit studiem Petra, přednáška výživového poradce, zdravé vaření – praktické ukázky, návštěva IBC centra a žáci shlédnou výcvik vojenských koní (hipologie), rovněž se zúčastní komentovaného výšlapu na Lysou horu. Navštíví také Technické muzeum v Kopřivnici, Bartošovické rybníky, je naplánovaná exkurze do Dětmarovic, exkurze do Dolní oblasti Vítkovic a celá řada dalších aktivit. Zmíněné aktivity budou vybrány a rozděleny podle jednotlivých ročníků. Vzhledem k větší finanční náročnosti tohoto Dne zdraví, letos nebude požadován příspěvek na kulturní představení a na Den dětí. Přítomní rodiče takto připravovaný Den zdraví přivítali a schválili požadovanou  částku 61 000 Kč. SCHVÁLENO
  6. Bylo požádáno o částku 10 000 Kč – interaktivní tabule. SCHVÁLENO
  7. Doprava divadlo Český Těšín – 1. stupeň 15 000 Kč. CHVÁLENO
  8. Bylo požádáno o částku 600 Kč na Mikulášskou nadílku. CHVÁLENO
  9. Bylo požádáno o částku  1 100 Kč na balónky přání. CHVÁLENO
  10. Bylo požádáno o částku 15 000 Kč na karneval. CHVÁLENO
  11. Bylo požádáno o částku 5 000 Kč – materiál na vánoční dílny. SCHVÁLENO
  12. Bylo požádáno o částku 2 000 Kč na výzdobu školy. SCHVÁLENO
  13. Bylo požádáno o částku 2 000 Kč na materiál na vernisáž. SCHVÁLENO
  14. Bylo požádáno o částku 5 000 Kč – záloha pro 2. stupeň. SCHVÁLENO
  15. Bylo požádáno o částku 12 000 Kč  na lyžařský výcvik. CHVÁLENO
  16. Byly projednány záležitosti týkající se připravovaného plesu. K plesu proběhne schůzka ve čtvrtek 11. 1. v 17.00 hod.

Hlasovali všichni přítomni členové Rady rodičů a u všech položek bylo hlasování jednomyslné.

      Zapsala                                                                       Marcela  Palochová

      Dne: 23. 11. 2017                                                     pokladní Rady rodičů