Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
  • Základní škola TGM > Aktuality > „I sedmáci dostali zelenou, odjet do SKI areálu na Bílou!“
  •      Nejenže 31. ledna 2022 žáci sedmých ročníků dostali vysvědčení, ale rovněž tým našich tělocvikářů, odkojených a odchovaných Beskydami, odvezl 60 děvčat a chlapců do ski areálu Bílá. Pro mnohé žáky to byla odměna za pěkné studijní výsledky. A těm, kterým se v prvním pololetí ve škole příliš nedařilo, tak byli také vděčni a rádi, že unikli oprávněnému hněvu rodičů, kteří by spílali nad jejich výsledky. A podle moudrosti –  nic není tak horké, jak se uvaří a rodiče po týdnu vychladnou a budou nakonec rádi, že se jim dcera či syn vrátili z lyží v dobré fyzické i psychické kondici, tak i zarytí odpůrci vzdělání z řad žáků si oddychli.

         Počasí kurzu přálo, sněhu bylo dostatek a úraz žádný. A tak opět museli kolegové projevit týmovou práci v terénu, hlídat zdraví, dobrou náladu, učit lyžovat  a  „snowboardovat“, povzbuzovat, motivovat a krotit divoké chování žáku. My kolegové v záloze jsme měli také plné ruce práce. Ve škole udeřil COVID 19 v plné síle. Vždy nějaké negativum skrývá v sobě pozitivní věc. Lépe, když udeřil v záloze, než mít 60 lyžařů alias lazarů na horách. I my ve škole jsme se pochlapili a vše zvládli.

          Musím uznat, že zážitky člověka patří k nedílné součásti života každého z nás. I když jako češtinář nejsem součásti těchto lyžařských kurzů. Je však milé, jak jsou žáci vděční a dokážou napsat vtipné střípky z chvil, které strávili spolu.

          A závěrem poznámka češtinářky:

    Učitelka: „ Vážení, napíšete příběh nebo zážitek z vašeho deníku.“

    Šumění davu třídy: „ A to jako jak???“

    Učitelka: „ To jako tak, že si píšeš deník se svými zážitky a jeden list vypadne a někdo si jej přečte.“

    Žák v první lavici: „ Ty, já budu psát o lyžáku, protože jinak je můj život děsně nudnej.“