Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
  • Základní škola TGM > Aktuality > Olympiáda atletické všestrannosti na 1. stupni
  • Kdo zná Beskydské pohybovky, ví, že realizují sportovní aktivity zaměřené na všestrannou pohybovou přípravu dětí předškolního a mladšího školního věku, s cílem probudit v dětech především radost z pohybu. Cvičení je určeno pro všechny děti ve věku od 4 do 9 let. Pro děti sportující i bez osvojených pohybových základů, pro děti zcela zdravé i s jakoukoliv indispozicí nebo hendikepem. Zkrátka úplně pro všechny bez omezení.

         Že tomu tak skutečně je, jsme mohli v Tégeemce přesvědčit v pátek 24. června 2022 na školním hřišti. Výše zmíněná organizace připravila pro nejmladší děti od 1. do 5. třídy Olympiádu atletické všestrannosti. Jejím cílem bylo rozhýbat kluky i holky a vytvořit u nich pozitivní vztah ke sportu s pomocí moderních zábavných pomůcek. Krásné slunečné počasí tohoto červnového dopoledne jen umocnilo snahu organizátorů vymyslet pohyb s radostí, bez tlaku na obrovský sportovní výkon. Šlo o to, aby se děti hýbaly, užívaly si společné chvíle s kamarády a nebyly jednostranně zaměřené. A to se rozhodně povedlo. Závěrečné úsměvy, zasloužené diplomy a medaile pro každého účastníka učinily skvělou tečku za tímto záslužným počinem.

          A komu za něj poděkovat? Všem, kteří jakkoli přiložili ruku k dílu, v prvé řadě však  vedoucím Beskydských pohybovek p. Michaele Kubalové s manželem a celým organizačním týmem, dále pak žákům 9. C a 9. D, kteří pod vedením p. uč. M. Kudělky a D. Strangfelda připravili malým sportovcům skvělé zázemí.

    Nebyly nalezeny žádné obrázky