Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
  • Základní škola TGM > Aktuality > Adaptační kurz 6. tříd – Pevnost Boyard v dešti, ale s úsměvem!
  • Díky podpoře Moravskoslezského kraje, který poskytl dotaci na realizace projektu Druhý stupeň? V pohodě! se naší noví šesťáci ve dnech 12. a 13. září zúčastnili tradičního adaptačního kurzu, který proběhl v rekreačním středisku Budoucnost na Nové Vsi. Tématem kurzu byla dobrodružná Pevnost Boyard, která je proslulá svou náročností, týmovou spoluprací a napínavou atmosférou.

    Aby se děti do „pevnosti“ vůbec dostaly, musely po cestě absolvovat několik úkolů, které pro ně byly připraveny.

    I když počasí bohužel vůbec nepřálo – oba dny nás doprovázel déšť – náladu to nikomu nepokazilo. Naopak! Děti se rychle přizpůsobily a s nadšením se pustily do plnění všech úkolů, ať už šlo o překonávání různých překážek, jako bludiště či „elektrický plot“, hledání a učení se limeriků v dešti, složení náročného „stroje“ umožňujícího let vejce (nebo spíše, jeho hladké přistání) a mnoho dalších. Mokro, bláto a kapky deště se staly jen dalšími „překážkami“ na cestě za získáním indicií, které vedly k pokladu Pevnosti Boyard.

    Indicie byly vybojovány, poklad nalezen a krásná týmová trička podepsána.

    Díky skvělému týmu učitelů a organizátorů proběhl celý kurz bez problémů a všichni si odnesli spoustu nových zážitků. Byl to nejen čas zábavy a dobrodružství, ale i příležitost poznat své spolužáky lépe a vytvořit první pevné vztahy, které budou důležité pro další školní roky.

    Děkujeme všem zúčastněným za skvělou atmosféru a doufáme, že na tento adaptační kurz budou naši šesťáci vzpomínat s úsměvem, i když možná trochu promočení.