Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí

V prvních zářijových dnech se žáci 8. A a 8.D zúčastnili adaptačního programu, který pro ně škola připravila s cílem posílit týmovou spolupráci, budovat vzájemnou důvěru a zpříjemnit začátek školního roku. Program byl rozdělen do dvou dnů plných různorodých aktivit, zábavy a výzev.

První den probíhal v areálu školy, kde byly pro žáky připraveny úkoly a aktivity zaměřené na rozvoj týmové spolupráce. Skupiny musely řešit hádanky, plnit sportovní úkoly a překonávat různé překážky. Za každý splněný úkol obdrželi indicie, které je vedly ke konečné destinaci – pizzerii Vosíme. Tam na ně čekala zasloužená odměna v podobě lahodné pizzy. Atmosféra v pizzerii byla plná radosti a nadšení, a tento zážitek se stal skvělým zakončením prvního dne.

Druhý den se žáci vydali na třídní výlet, který je zavedl do přírody. I když počasí bylo horké, nadšení a elán nechyběly. Cesta byla plná zajímavých zastávek, vzájemné podpory a nezapomenutelných okamžiků. Třídní výlet přispěl k ještě většímu stmelování kolektivu a dal dětem prostor poznat se i mimo školní prostředí.

Adaptační program byl nejen zábavným startem nového školního roku, ale také příležitostí k posílení vztahů mezi žáky a vytvoření pozitivní atmosféry ve třídě.