Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí

            První týden nového školního roku je pro žáky časem velkých očekávání a nových zážitků. A obzvlášť to platí pro naše nově příchozí, prvňáčky. Proto jsme si pro ně v rámci adaptačního týdne připravili aktivity, které měly za cíl jim začátek školní docházky zpříjemnit.

            Po shonu a nervozitě prvního dne žáky čekaly chvíle relaxace v podobě canisterapie a muzikoterapie. Děti během nich mohly pozorovat triky pejsků ze společnosti Podané ruce, z.s. a následně je odměnit pamlskem či pohlazením. Díky podpoře Moravskoslezského kraje, který poskytl dotace na projekt adaptace, si žáci na muzikoterapii vyzkoušeli tvorbu rytmů na cizokrajné hudební nástroje a vzájemnou souhru.

            Prvňáčky nezapomněli ve škole přivítat ani naši nejstarší žáci, deváťáci. Ti si pro ně již tradičně připravili sportovní a výtvarný program. Převzali také nad prvňáčky patronát a slíbili jim ochranu a pomoc během jejich prvních krůčků na naší škole.

            Celý adaptační týden vyvrcholil páteční slavnostní olympiádou na Bílé. Zde si děti mohly ověřit svou fyzickou zdatnost a budovat týmového ducha skrze velkou spoustu sportovních disciplín.

            Nyní již na naše nejmenší čeká čtení, psaní a počítání. A my doufáme, že stejně jako v průběhu adaptačního týdne, bude jejich čas na naší škole naplněn sluncem, radostí a fůrou nových zážitků.