Základní škola TGM

E-mail: reditelka@zsfrydlant.cz | sekretariat@zsfrydlant.cz |Sekretariát: +420 558 678 169, školní družina: +420 732 839 868

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí
Gastrotip right
Gastrotip left Gastrotip

Jaro dodává zelenou přírodě, my ji přidáváme na talíři

Když už se zelení všechno kolem nás venku, byla by škoda nepřizpůsobit se tomu i v našich jídelníčcích. S blížícími se Velikonocemi jsme proto probrali naši pomyslnou knihu receptů a vytáhli z ní definici jara na talíři – šťavnatou roládu jsme naplnili velikonoční nádivkou s bylinkami a do nadýchaných šťouchaných brambor přidali právě vyrostlý špenát. Zkrátka spousta jarní energie. Užijte si ji! 

Více info

 

Gastrokalendar
 
Gastrotip right Novinky

Naši „olympiádu kuchařů“ vyhrál ten nejmladší

Náš velký projekt, kde ukazujeme rozmanité chutě a hodnotu jídla bez masa, už naplno běží. Vždy jeden pátek v měsíci mohou děti volit z tradičních vegetariánských jídel, jako je třeba čočka, nebo si zkusit o něco exotičtější cizrnu, tofu nebo tempeh. Protože nové chutě má smysl objevovat už odmala.

Více info

 

News rightNovinky
 
Gastrotip right Tip Českého oběda

Mořský vlk s květákovým pyré

Když už je v tomto newsletteru řeč o naší česko-slovenské soutěži Culinary Cup, byla by škoda, neposlat dál i to nejdůležitější z ní, vítězný recept. Zkuste si sami doma, jak dokážete vyladit, chutě, vůně a textury lehké ryby, zemitého květákové pyré a ne tolik známou omáčku bisque. Michal Balucha s touto recepturou vyhrál soutěž, vy můžete získat první cenu za rodinný oběd.  

 

Více info

 

Tip oběda
 
Inspiration left Primirest inspiration

Spring brings green to nature – and we bring it to the plate

As everything around us begins to turn green, it would be a shame not to reflect that on our plates as well. With Easter approaching, we’ve taken a look through our imaginary recipe book and pulled out our definition of spring on a plate. Thanks to the April edition of the Gastro Calendar, children can enjoy a variety of fresh vegetables and herbs. We’ve filled a juicy roulade with Easter stuffing and herbs, and added freshly grown spinach to our fluffy mashed potatoes – serving up a big dose of springtime energy. Enjoy!

 
 

More info

 

InspirationInspiration right second
 
Gastrotip right
    Footer blue circle right